TXAKOLI EGUNA 2023 – LEZAMA

Lezamak beste behin topa egingo du herriko lau upategietako ardo onenekin ekainaren 4an, Txakolin Egunaren hogeigarren edizioaren harira, Lezamako Udalak BBKrekin elkarlanean sustatzen duen ekitaldia.

Zentzu horretan, ekitaldien egitaraua goizeko 11:00etatik 17:30era luzatuko da, eta udalerriak jarduera ugari antolatuko ditu herriaren erdiguneko puntu ezberdinetan, azokaren nerbio-gune Hilario Astorki izango delarik. Karratu.

Bertan, Lezamako lau txakolindegiek (Basalbeiti, Erdikoetxe, Garkalde eta Magalarte) euren ardorik onenak eskainiko dituzte, kopak Udaletxeko standean egongo diren bitartean.

Azokak txakolinaz gain, guztira 36 postu izango ditu eta bertako nekazaritzako produktu onenak dastatzeko aukera emango dute kalitatezko elikagaiekin, hala nola frutak, barazkiak, gazta, ogia, euskal pastela, eztia, kontserbak, foiea, eskulanak, etab. .

Ildo horretatik, aurtengo uzta berriaren ordezkari eta enbaxadore izateko ohorea Josune Janaridendako herriko merkatari Josune Zabala eta Zorrizketan Lezamako Euskara Elkartea elkartearen esku geratu da, kortxoaren irekiera eta inaugurazio ekitaldia egingo dutenak. brindisa, 12:30ean. Bi enbaxadore berri, iaz uzta berriaren ordezkari izan zen atezain ohi eta Athletic Clubeko kondaira José Ángel Iribarren makila jasoko dutenak.

Ondoren, herriko Ekidazu Abesbatza abesbatzak eta Garaizarko Matsorriak abesbatza gonbidatuak errezitaldi labur bat eskainiko dute. Horrez gain, Pedro Mari Goikoetxea kazetariak aurkezle lanak egingo ditu eta bertako sommelierrak Asier Dañobeitia uzta berriko txakolinak deskribatuko ditu, bere ezagutzak agerian utziz, adibidez, edalontzia hondo zuri baten gainean 45 graduko angeluan jarrita, kolorea behatzeko. eta, ondoren, orain joan horiek dastatu eta haien itxura aromatikoaz gozatzera.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies